skip to Main Content

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen hoeft niet saai te zijn. Elk jaar wordt het aanbod duurzaam wonen namelijk groter. Binnen Styling bij Woerd is duurzaam wonen een grote pijler in onze filosofie, het is een van onze kernwaarden. Om de aarde mooi en bewoonbaar te houden voor iedereen, selecteren wij bij het opstellen en uitvoeren van onze ontwerpen namelijk alleen materialen, en gebruiken wij alleen werkzaamheden van partners, die co2 neutraal tot stand komen.

duurzaam wonen

duurzaam wonen

In de praktijk

Ook binnen uw woning vindt u deze invloeden terug in het materiaalgebruik. De gekozen materialen zoals een houten parketvloer beschikken over het FSC keurmerk.

Gordijnen, tapijten en bekleding van meubilair moeten gemaakt zijn van circulaire textielvezels.

Voor het verven van muren adviseren we uitsluitend leveranciers die hen verf fabriceren uit herwinbare grondstoffen zoals leemverf; ook wel ecologische verf genoemd. Vervoer en montage door onze partners geschiedt uitsluitend met het gebruik van groene stroom of co2 compensatie.

Cradle to Cradle

Al onze adviezen zijn uitvoerbaar met producten die over het Cradle to Cradle keurmerk beschikken. Cradle to Cradle beoordeeld onze leveranciers op het complete gebied van duurzaamheid. Van de afzonderlijke bouwmaterialen tot aan complete producten als matrassen.

De producten en hun fabricageproces worden op vijf criteria beoordeeld:

Samenstelling van de materialen
Mogelijkheid tot hergebruik
Gebruik van hernieuwbare energie
Duurzaam waterbeheer
Sociale rechtvaardigheid

via

Eens in de twee jaar licht Cradle to Cradle de deelnemende organisaties door ten behoeve van de certificering.

Voor onze kleinere lokale partners hanteren en controleren wij onze eigen duurzaamheidseisen. Styling by Woerd richt zich bij deze controles voornamelijk op twee eisen: Co2 compensatie en het gebruik van recyclebare materialen. Dit doen wij eveneens eens in de twee jaar.

duurzaam wonen

Kosten

Duurzaamheid is een van de kernwaarden waarmee wij ons identificeren. Styling by Woed gebruikt bij het adviseren en stylen alleen duurzame materialen en processen. Hier betaalt u geen extra bedrag voor.

Back To Top