skip to Main Content
Circulair Wonen Met Afval

Circulair wonen met afval

Circulair wonen: inrichten met afval

Wist je dat je je woning ook heel goed kunt inrichten met afval? En met circulair wonen bedoel ik geen vuilniszakken met stukjes afgekloven kip maar gerecycled materiaal. 

Van bijna elk onderdeel van je interieur is wel een duurzaam en van gerecycled afval gemaakt alternatief te vinden. Ik ga er hier een paar met je doornemen.

Circulaire gordijnen

Hartstikke belangrijk om zonder inkijk van passanten ongegeneerd je favo series weg te bingen: gordijnen.

De gordijnen van A House of Happiness zijn volledig gemaakt van het eigen restafval. 

Dit afval wordt opnieuw gesorteerd en vervolgens opgehaald door een textielvervezelaar: polyestervezels bij polyester en katoenvezels bij katoen. Uiteindelijk maakt de textielvervezelaar hier weer nieuwe vezels van die A House of Happiness vervolgens tot nieuwe gordijnstoffen omtoverd met de toepasselijke naam: Cirtain (een kruising tussen circulair en het engelse woord voor gordijn: curtain).

De Cirtain gordijnen worden in drie smaken geleverd: Circular, Circulight en Circuleaf. De Circular collectie bestaat uit plooigordijnen die overal toegepast kan worden. Zoek je een beetje privacy maar wil je toch wat licht in je woonkamer? Dan zijn de Circulight gordijnen misschien iets voor je. Dit zijn soepel vallende inbetween gordijnen die wel wat licht doorlaten maar toch de nodige privacy bieden. Wil je iets meer variatie in je gordijnen? Dan kun je uit de voeten met de Circuleaf stof. Deze stof is verweven met een verdikt blad patroon.

Check de collectie van A House Of Happiness hier.

Circulair meubilair

Om lang te kunnen genieten van je interieur zijn goede zitplekken onontbeerlijk. Veel ontwerpers maken gebruik van circulaire materialen voor hun banken en stoelen. Nederlands trots Enschede textielstad is een leverancier van duurzame vezels. Zij maken met behulp van oude kleding en plastic flessen nieuwe vezels, zij fabriceren onder andere de stof voor de bekleding van de circulaire ROOND® bank van Leferink. De Deense studio Bolia maakt voor een deel van haar collectie gebruik van gerecyclede plastic flessen voor de bekleding van hun banken en stoelen. 

Circulaire vloeren

Ook voor je vloer is er een ruime mogelijkheid op circulair vlak. Van kurk met digitale houtprint tot aan composiet vloeren met een keramische tegellook. Zwitserse vloerenfabrikant Forbo weet met behulp van cacaodoppen circulair marmoleum te maken. Van dit marmoleum maken zij producten die geheel volgens de circulaire filosofie gemakkelijk te herbruiken zijn zoals Marmoleum Click, dat je gemakkelijk weer meeneemt naar je nieuwe woning!

Ook circulair wonen?

Volgens het World Economic Forum is slecht 8,6% van onze economie circulair. Willen we de aarde leefbaar houden voor onze kinderen en kleinkinderen dan zal dit aandeel flink omhoog moeten. Jij kunt hier met het inrichten van je woning ook alvast je steentje aan bijdragen. Kies bij het inrichten van je woning vooral voor duurzame oplossingen en check de keurmerken.

Of laat Styling by Woerd het voor je doen en vraag een interieuradvies aan!

circulair wonen

Back To Top